top of page
Αναζήτηση
  • info7037204

Αυτές είναι οι τάσεις στις κουζίνες του 2022

Έγινε ενημέρωση: 31 Ιουλ 2021

Οι σύγχρονες κουζίνες είναι απαλλαγμένες από περιττές πληροφορίες και ακολουθούν περισσότερο τους κανόνες του μινιμαλισμού με έμφαση στα οικολογικά υλικά και υφές.

Οι σχεδιαστές ανα τον κόσμο μας παροτρύνουν να επιλέξουμε ραφινάτα φινιρίσματα, να αποφύγουμε τα έντονα χρώματα και τις αντιθέσεις, να ισορροπούμε μέσα στον χώρο με τις χρωματικές παλέτες των τοίχων που περιβάλουν την κουζίνα.

Το οικολογικό στυλ συνεχίζει να βρίσκεται στο ζενίθ της δημοτικότητάς του. Η μέγιστη προσοχή στη φυσικότητα συνεπάγεται εσωτερική διακόσμηση με ουδέτερα χρώματα και βασικά τελειώματα: από απαλό μπλε έως φρέσκες αποχρώσεις πρασίνου. Μπορούν επίσης να εμπλουτιστούν με άλλα χαρούμενα χρώματα, για παράδειγμα, έντονο κίτρινο ή μούρο. Έπιπλα από φυσικό ξύλο θα συμπληρώσουν τέλεια τον χώρο της κουζίνας. Μην ξεχνάτε τις υφές, επειδή αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτού του στυλ - λινό τραπεζομάντιλο και κουρτίνες, ζωντανά φυτά, πήλινα σουβέρ και γλάστρες για φυτά εσωτερικού χώρου, ένα χαλί γιούτας στο πάτωμα.


Η χρήση σύγχρονων υλικών, οι σαφείς γεωμετρικές αναλογίες, η αφθονία των πηγών φωτισμού και η διαίρεση του χώρου εργασίας με τη βοήθεια μιας νησίδας ανέβασαν την τεχνολογία σε νέο επίπεδο. Σήμερα, το στυλ βρίσκει όλο και περισσότερο τη χρήση του στο σχεδιασμό του χώρου της κουζίνας.

Τα μαρμάρινα φινιρίσματα στις σύγχρονες κουζίνες θα βρίσκουν πάντα τη θέση τους, ακόμη και αν ο σχεδιασμός είναι πολύ απλός ή διακριτικός. Η μοναδική υφή του μαρμάρου, που δημιουργήθηκε από τη φύση, έχει μια μοναδική αισθητική, επομένως αυτό το υλικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως επένδυση δαπέδου και στη δημιουργία μιας βοηθητικής νησίδας.

Στο εσωτερικό των κουζινών της νέας δεκαετίας, τα μέταλλα χρησιμοποιούνται ενεργά - χαλκός, ορείχαλκος, ανοξείδωτος χάλυβας, καθώς και απομιμήσεις επιστρώσεων.

Η τάση για γωνιακές κουζίνες χάνει σταδιακά τη δύναμή της. Οι γραμμικές διατάξεις είναι στη μόδα, συμπληρωμένες με κουτιά αποθήκευσης μέχρι το ταβάνι. Η παρουσία της νησίδας βελτιώνει την εργονομία της κουζίνας. Μπορείτε να ενσωματώσετε ένα νεροχύτη σε αυτήν και να την τοποθετήσετε απέναντι από την εστία, έτσι θα έχετε άνεση ενώ προετοιμάζετε το επόμενο γαστρονομικό αριστούργημά σας.

Η λειτουργικότητα της κουζίνας θα είναι πάντα η βασική προσέγγιση του σχεδιασμού της. Οι κουζίνες τριών επιπέδων με ένα επιπλέον επίπεδο με τη μορφή ημιώροφος πάνω από τα άνω κρεμαστά ερμάρια έρχονται να δώσουν λύσεις. Κατά κανόνα, το βάθος αυτών των ντουλαπιών είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό των κάτω. Όσον αφορά τον συνδυασμό χρωμάτων, τέτοιες κουζίνες έχουν τον κανόνα "δύο χρώματα", συχνά ένα από αυτά μπορεί να είναι μια βασική σκιά ή υφή.

Στα μοντέρνα σχέδια κουζίνας χρησιμοποιούμε λεπτούς πάγκους που ελαφραίνουν το αποτέλεσμα.

Η γυαλιστερή επιφάνεια των προσόψεων αντικαθίσταται σταδιακά από ματ επιφάνειες.

Η πολλά υποσχόμενη χρήση των gadget και των συσκευών υψηλής τεχνολογίας δίνει στην κουζίνα μια φουτουριστική εμφάνιση. Ο χώρος όχι μόνο θα φαίνεται μοντέρνος αλλά και χρήσιμος. Οι πρίζες είναι σε εσοχές, οι μικρές συσκευές κρύβονται, οι φούρνοι, ένα πλυντήριο πιάτων είναι ενσωματωμένοι και οι εστίες χωνεύονται στους πάγκους. Εν ολίγοις, επιλέξτε υψηλής ποιότητας και πολυλειτουργικό εξοπλισμό που θα γίνει ο καλύτερος βοηθός σας για τα επόμενα χρόνια.

Τα χρώματα του φυσικού ξύλου, το λευκό, το κρεμ και το γκρι είναι οι πιο δημοφιλείς αποχρώσεις των σετ κουζίνας, διαχρονικά και μοντέρνα. Οποιεσδήποτε παραλλαγές μπλε, πράσινου και ζεστού καφέ αποχρώσεις είναι στην τάση.

Όλες οι αποχρώσεις του ανθρακί, του ανοιχτού γκρι με τις οποίες μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπερσύγχρονη ζεστή ατμόσφαιρα, είναι σχετικές. Συχνά αυτό το χρώμα λειτουργεί ως φόντο και το συνηθισμένο λευκό σε συνδυασμό με αυτό φαίνεται ακόμα πιο λαμπερό. Οι τεχνικές του λευκού, του μαύρου και του ορείχαλκου σε συνδυασμό με μια γκρι απόχρωση φαίνονται υπέροχες.

Το λευκό δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα, γιατί φέρνει μια σχετική μνημειακότητα στο χώρο. Οι λευκές κουζίνες φαίνονται φωτεινές, καθαρές και δεν απαιτούν υπερβολική διακόσμηση. Το λευκό δεν θα είναι ποτέ βαρετό, όταν δε συνδυάζεται με ορείχαλκο, για παράδειγμα. Προσθέστε μια νησίδα από μάρμαρο αν ο χώρος το επιτρέπει. Αυτή η προσέγγιση θα προσδώσει κύρος και θα φέρει και μια πιο βιομηχανική αίσθηση στο χώρο.

Τα πλεονεκτήματα του μαύρου χρώματος στο σχεδιασμό του χώρου της κουζίνας είναι σε θέση να αναδημιουργήσουν μια αδιάσπαστη εικόνα. Αυτό το χρώμα δίνει έμφαση στις σιλουέτες των επίπλων, προσθέτει στυλ και βάθος. Η μαύρη κουζίνα φαίνεται ευέλικτη και ταιριάζει πολύ με γυαλισμένα δάπεδα από μπετόν, ξύλο, πορσελάνη, μέταλλα.

Ο καθένας επιλέγει τι είδους κουζίνα θέλει να αποκτήσει: φωτεινή και κομψή ή σκοτεινή και πρακτική. Διαφορετικές αποχρώσεις έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα μοντέρνα χρώματα σε μπλε, πράσινα ή μπλε συνδυάζονται αρμονικά με ξύλο, σκυρόδεμα, γυαλί ή μέταλλο.


(πηγή φωτογραφιών https://newdecortrends.com/)

Ρωτήστε μας τα πάντα για την ανακαίνιση της κουζίνας σας για να δημιουργήσουμε τον πιο σημαντικό χώρο του σπιτιού σας μοναδικό.


Ακολουθήστε μας στα social media: https://www.instagram.com/technoxil/

https://www.facebook.com/TechnoxilSKG

120 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page